Schoolreizen

Speelboerderij Pierewiet is uitermate geschikt voor schoolreizen. Niet alleen hebben we ruimte voor maximaal 120 kinderen, naast het speelplezier steken ze er ook nog wat van op! Voor groepen met meer dan 30 kinderen kunnen wij speciaal open gaan. De entreeprijs is €9,- inclusief knutselen op de techniekzolder (inclusief alle benodigde materialen) en binnen en buiten spelen en bezoek aan de kinderboerderij.

Wil je de kinderen net iets extra’s bieden? Dat kan. Naast het spelen en knutselen is er nog van alles bij te boeken:

  • Kindertheater: € 100,00 per voorstelling (max. 50 personen), geschikt voor kinderen tot 10 jaar oud. Ook voor dit jaar heeft Ferini weer een nieuwe kindervoorstelling gemaakt met bijbehorend (zelfgemaakt) decor. De voorstelling is naast knus en leerzaam ook interactief; de kinderen worden bij de voorstelling betrokken. Bent u gezien de groepsgrootte genoodzaakt om 2 voorstellingen af te nemen, dan wordt voor de tweede voorstelling slechts € 90,00 in rekening gebracht.
  • Frietjes eten: € 3,50 p.p.. Niets is zo leuk als ouderwets met z’n allen frietjes eten. Naast de frietjes mogen de kinderen kiezen uit een frikandel, een kroket of een kaassouflé.
  • Pannenkoeken eten: € 3,50 p.p..
  • onbeperkt ranja en water drinken €1,-p.p.

Veel gestelde vragen

Dat ligt uiteraard sterk aan de kinderen (leeftijd, ontwikkeling, persoonlijke interesse), maar doorgaans zijn de kinderen bij Pierewiet wel 5 tot 6 uur zoet.

Dat mag u als school bepalen. De meeste scholen arriveren ’s morgens rond 9.30 uur en vertrekken ’s middags weer tussen 15.30 en 16.30 uur. Maar u mag het zeggen!

De dagindeling is afhankelijk van het aantal scholen/ leerlingen die we die dag bij Pierewiet verwachten en de weersvoorspellingen. De indeling van de groepen en de planning van de dag wordt dus ’s morgens bij aankomst bepaald door de dienstdoende Pierewieter.  Door de jarenlange ervaring met schoolreizen gaat deze organisatie meestal snel en gesmeerd.

Meestal laten we de kinderen eerst even een klein half uurtje ravotten in de buitenspeeltuin. De kinderen hebben in de bus veel energie opgedaan en kunnen op die manier even hun energie kwijt. Ondertussen kan de begeleiding e.e.a. doorpraten met de leidinggevende op Pierewiet.  Vervolgens worden de kinderen in groepen ingedeeld. ’s Morgens werken we met een roulatiesysteem, waarbij we ervoor zorgen dat iedere groep met alle onderdelen van Pierewiet heeft kennis gemaakt: binnen spelen, buiten spelen en de techniekzolder. Na de lunch is het vrij spelen en knutselen. De kinderen mogen dan datgene gaan doen wat ze het leukste vonden. Dus spelen of verder met hun knutselwerkjes. Indien u theater boekt, worden de voorstellingen meestal ’s middags ingepland, want dan zijn de kinderen wat rustiger.

Wanneer u heel graag alleen met uw groep bij Pierewiet wilt zijn, kan dat alleen in overleg wanneer u de schoolreis plant tussen 1 april en 15 mei en tussen 1 september en 31 oktober. We kunnen dan kijken of we samen een datum kunnen plannen waarop dit mogelijk is. In de periode 15 mei tot 31 augustus kan dat door de vele aanvragen helaas niet. We kunnen in dat geval niet garanderen dat uw school die dag de enige bezoeker is. Wij hebben capaciteit voor maximaal 150 kinderen. Dus als u met 60 leerlingen wilt komen, hebben wij nog voldoende capaciteit om nog een groep erbij te boeken. Wanneer wij de planning maken staat overigens de kwaliteit van de schoolreizen altijd voorop.

Ja, dat mag. We begrijpen dat scholen vaak met een strikt budget zitten en dat er op van alles en nog wat bezuinigd moet worden. Je mag dus zelf de lunch, drinken en snacks meenemen, zolang alles uiteraard maar netjes wordt achter gelaten.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat we voldoende mensen hebben om uw schoolreis in goede banen te leiden. Toch is het fijn als de begeleiding van de school tijdens het bezoek een actieve houding aanneemt en her en der een handje meehelpt. Dit geldt vooral voor de techniekzolder, want voor de kinderen is het alleen maar fijn als er veel volwassenen rondlopen om te assisteren. En natuurlijk gaan we ervan uit dat de begeleiding erop toe ziet dat de kinderen zich netjes gedragen en hun rommel opruimen.

Vooraf betalen hoeft sowieso niet. Dat is ook niet handig want er vallen wel eens kinderen af door ziekte en er worden op de dag zelf ook vaak nog consumpties genuttigd. Veel scholen betalen contant op de dag zelf. Dat kan uiteraard. We maken dan ter plekke de rekening op. U mag voor het daadwerkelijk aantal kinderen entree betalen, doch met een maximale afwijking van 10% van het aantal kinderen dat u van te voren had opgegeven. Dat komt omdat wij o.b.v. het aantal opgegeven kinderen inkopen doen en personeel inzetten.  Het is ook mogelijk achteraf per bank te betalen. We zullen de rekening dan meegegeven aan de begeleiding of per post versturen.

U kunt contact met ons opnemen om een geschikte datum te vinden. Als u een schoolreisje wilt plannen in de maand juni raden we u aan niet te lang te wachten, want deze maand zit erg snel vol. Nadat we een datum hebben gepland, sturen we u per mail een reserveringsformulier in tweevoud. Op dit formulier kunt u alle gegevens van de school invullen en aangeven wat u eventueel nog extra zou willen bijboeken. Eén exemplaar van het formulier is voor u, het andere kunt u ondertekend retourneren (per post of per mail). Het schoolreisje naar Pierewiet ligt dan vast.

Schoolkampen

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij de aangrenzende camping te blijven overnachten. De kosten voor een overnachting in eigen tenten zijn de prijs van een basisplaats +€7,- per kind. de entree voor de binnen en buiten speeltuin is dan gratis evt. knutselen op de techniekzolder kost €3,50 per kind.  En… de kinderen mogen ’s ochtendsvroeg en ’s avonds ook nog in de speeltuinen spelen! Overige activiteiten zoals avondeten, spellenpakketten e.d. zijn op aanvraag ook mogelijk.