Kinderboerderij en faunawal

Hou je van dieren? Speelboerderij Pierewiet heeft een ware kinderboerderij met kippen, cavia’s, geitjes, schaapjes, konijnen en een hangbuikzwijntje. De kinderboerderij is geopend tot 16:00. Dus overdag kun je naar hartenlust knuffelen met je favoriete dier.

We verzoeken de mensen de dieren absoluut geen brood te voeren. Het is misschien lief bedoeld, maar ze worden er erg ziek van. Je kunt ze wel appeltjes, wortels, gras of sla geven!

Op het terrein van Pierewiet en de camping zijn hier en daar verschillende faunavoorzieningen, zodat zelfs de vogels, egels, vlinders en vleermuizen een leuk onderkomen kunnen vinden. Voor allerlei leuke weetjes en informatie over deze mooie dieren kun je terecht bij de informatieborden her en der verspreid op de speelboerderij.

Tevens is er op de parkeerplaats van Pierewiet een faunawal geplaatst. Nou denk je misschien; wat is een faunawal?! Dit is een muur die geplaatst is voor allerlei dieren die in de omgeving wonen. Groot en klein. Denk aan musjes, egeltjes, vleermuizen, muizen, maar ook insecten zoals bijtjes, vlinders en lieveheersbeestjes. De faunawal kan dienen als tijdelijk onderkomen, als winterplaats of voedselbron. Wij zijn hartstikke blij dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor de natuur.