Schoolreizen

Speelboerderij Pierewiet is uitermate geschikt voor schoolreizen. Niet alleen hebben we ruimte voor maximaal 120 kinderen, naast het speelplezier steken ze er ook nog wat van op! Voor groepen met meer dan 30 kinderen kunnen wij speciaal open gaan. De entreeprijs is €9,- inclusief knutselen op de techniekzolder (inclusief alle benodigde materialen) en binnen en buiten spelen en bezoek aan de kinderboerderij.

Wil je de kinderen net iets extra’s bieden? Dat kan. Naast het spelen en knutselen is er nog van alles bij te boeken:

  • Frietjes eten: € 3,50 p.p.. Niets is zo leuk als lekker met z’n allen frietjes met een snackje eten.
  • Mini golf €2,- p.p.
  • onbeperkt ranja en water drinken €1,-p.p.
  • ijsjes v.a.€1,00

Veel gestelde vragen

Dat ligt uiteraard sterk aan de kinderen (leeftijd, ontwikkeling, persoonlijke interesse), maar doorgaans zijn de kinderen bij Pierewiet wel 5 tot 6 uur zoet.

Dat mag u als school bepalen. De meeste scholen arriveren ’s morgens rond 9.30 uur en vertrekken ’s middags weer tussen 15.30 en 16.30 uur. Maar u mag het zeggen!

De dagindeling is afhankelijk van het aantal scholen/ leerlingen die we die dag bij Pierewiet verwachten en de weersvoorspellingen. De indeling van de groepen en de planning van de dag wordt dus ’s morgens bij aankomst bepaald door de dienstdoende Pierewieter.  Door de jarenlange ervaring met schoolreizen gaat deze organisatie meestal snel en gesmeerd.

Meestal laten we de kinderen eerst even een klein half uurtje ravotten in de buitenspeeltuin. De kinderen hebben in de bus veel energie opgedaan en kunnen op die manier even hun energie kwijt. Ondertussen kan de begeleiding e.e.a. doorpraten met de leidinggevende op Pierewiet.  Vervolgens worden de kinderen in groepen ingedeeld. ’s Morgens werken we met een roulatiesysteem, waarbij we ervoor zorgen dat iedere groep met alle onderdelen van Pierewiet heeft kennis gemaakt: binnen spelen, buiten spelen en de techniekzolder. Na de lunch is het vrij spelen en knutselen. De kinderen mogen dan datgene gaan doen wat ze het leukste vonden. Dus spelen of verder met hun knutselwerkjes. Indien u theater boekt, worden de voorstellingen meestal ’s middags ingepland, want dan zijn de kinderen wat rustiger.

pierewiet afhuren kan niet voor uw school maar we hebben wel een maximum voor het aantal kinderen dat komt op een dag

dus er is altijd voldoende speelruimte voor iedereen

Ja, dat mag. We begrijpen dat scholen vaak met een strikt budget zitten en dat er op van alles en nog wat bezuinigd moet worden. Je mag dus zelf de lunch, drinken en snacks meenemen, zolang alles uiteraard maar netjes wordt achter gelaten.

ja , het is belangrijk dat u zelf voldoende begeleiding mee brengt,de begeleiders betalen geen entree dus voor de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken.

en op de techniekzolder is het voor de kinderen gemakkelijk als ze worden geholpen met zagen en smelten.

Vooraf betalen hoeft sowieso niet. Dat is ook niet handig want er vallen wel eens kinderen af door ziekte en er worden op de dag zelf ook vaak nog consumpties genuttigd.

maar de betaling dient wel op de dag zelf te gebeuren dat kan contant of met de pin (bankcontact).

U kunt contact met ons opnemen om een geschikte datum te vinden. Als u een schoolreisje wilt plannen in de maand juni raden we u aan niet te lang te wachten, want deze maand zit erg snel vol. Nadat we een datum hebben gepland, sturen we u per mail een reserveringsformulier in tweevoud. Op dit formulier kunt u alle gegevens van de school invullen en aangeven wat u eventueel nog extra zou willen bijboeken. Eén exemplaar van het formulier is voor u, het andere kunt u ondertekend retourneren (per post of per mail). Het schoolreisje naar Pierewiet ligt dan vast.