Techniekzolder

Op de techniekzolder van Speelboerderij Pierewiet gebeuren spannende dingen. Met hout, piepschuim, papier of ijzer maak je heel speciale dingen. Dat is weer eens wat anders dan het gebruikelijke knip- en plakwerk. Daarna kun je alles wat je hebt gemaakt mooi beschilderen, zodat je een echt kunstwerk mee naar huis kunt nemen. Om je spulletjes mee te nemen, raden we je aan van te voren een tasje of doosje mee te nemen, waarin je de spulletjes kunt vervoeren.

Kijk hieronder maar eens wat je allemaal kunt doen op de techniekzolder!

Figuurzagen

Dit apparaat maakt veel lawaai! Daarom vinden sommige kinderen het een beetje eng. Maar de apparaten zijn beveiligd, dus als je geen gekke dingen doet kan er eigenlijk niets gebeuren. Door een houten plankje te zagen, kun je de mooiste dingen maken. Kijk zelf maar naar de voorbeelden.

Piepschuim snijden

Met een warm gloeidraadje snijd je zo door het piepschuim heen. Piepschuim is bovendien heel makkelijk te lijmen, dus je kunt verschillende delen van je knutselwerk aan elkaar lijmen.

 IJzeren naamplaatje slaan

Je kent ze wel: van die stoere ijzeren naamplaatjes die soldaten ook om hun nek hebben. Nou, die maken we dus zelf! Pak een ijzertje en sla de letters van je keuze met een hamer in het ijzer. Geef maar een flinke mep en je zult zien hoe makkelijk het gaat! Als je klaar bent, kun je met een handmatige boor nog een gaatje boren in het ijzertje, zodat je het met een touwtje of kettinkje om je nek kunt hangen.

Beschilderen

Denk je dat je klaar bent? Think again! Want nadat je alles hebt gezaagd en gesmolten en gesneden, moeten er vast nog dingen mooi beschilderd worden! Anders blijft het ook maar saai. We hebben dan ook een uitgebreide verftafel voor de finishing touch.