Femmie
Femmie is een shetlandpony van 105 cm groot en geboren in 2011. Het is een lieve pony die het erg leuk vindt om geaaid te worden. Hoe meer aandacht, hoe beter. Ze houdt er met name van als je haar zachtjes kriebelt in haar nek. Ze is ook vaak ondeugend, want ze probeert telkens weer zelf de hekwerkjes naar de sappige wei te openen.

Fien
Fien kwam naar de camping toen ze nog heel klein was. Ze woonde als biggetje achter een Belgische bakkerij, waar de varkens eigenlijk alleen maar slagroomsoezen en andere restjes kregen. Een campinggast nam haar mee en vroeg of ze op de camping mocht wonen. Sinds 2009 woont ze dus bij ons in de dierenwei. We noemen haar altijd Fien, maar eigenlijk is haar echte naam Josefien. Wij hebben horen fluisteren dat ze het prettiger vindt als je haar echte naam gebruikt. Ze vindt het leuk als je tegen haar kletst en met een beetje geluk knort ze vrolijk terug. Fien vindt het vooral lekker om overdag te luieren, maar ook eten is haar grote hobby. Als er gevoerd wordt, vindt ze vaak dat het te lang duurt naar haar zin voordat ze eindelijk aan de beurt is! Met warm weer vindt ze een modderbad ook erg fijn. Je kunt Fien aaien, maar behandel haar wel respectvol, want ze bijt van zich af als ze het niet leuk vindt.

Duvel
Duvel is een minivarkentje en bovendien nog jong. Hij is geboren in 2017. Hij is hartstikke vrolijk en snuffelt graag rond in zowel zijn eigen wei als de wei van de pony en de ezel. Als hij echter iets engs hoort of ziet, rent hij gauw terug naar zijn hok, waar Fien altijd de wacht houdt. Duvel vindt het leuk als je hem aandacht geeft. Als je met hem kletst, dan knort hij gezellig terug en wappert hij voorzichtig met zijn staartje.

Inca
Inca is de zwartwitte cavia met middellang haar. Zij heeft haar naam te danken aan haar oorsprong; wist je dat de Inca’s uit Peru als eerste de wilde cavia’s domesticeerden – de Cavia Porcellus?!
Inca is dus een cavia en geen hamster. Hier een greep uit de verschillen tussen cavia’s en hamsters: ze zijn veel groter dan een hamster; het zijn sociale dieren en ze herkennen hun baasje; ze doen geen winterslaap, sommige hamsters wel; ze klimmen niet, hamsters wel; ze maken allerlei geluidjes, bijvoorbeeld om elkaar te waarschuwen dat het etenstijd is, en tot slot; ze hebben geen zichtbare staart zoals een hamster.

Bruintje en Zwartwitje
Deze dames wonen sinds 2015 bij ons. Zij kwamen als volwassen dames al bij ons wonen. Omdat ze van een andere camping kwamen, zijn ze dus wel bekend met het campingleven! Vandaar dat zij de meest tamme konijnen zijn die we hebben. Als je ze erg rustig benadert en zachtjes probeert te aaien, willen ze dat wel eens toelaten. Maar maak geen rare bewegingen en probeer ze niet op te tillen, want dan huppen ze gauw weg!
Vind je het leuk om de konijnen en cavia’s iets lekkers te geven? Pluk een beetje van het hoge gras, dat vinden ze heerlijk.

Lucy en Fleur
Lucy is de lichtbruine geit. Zij is als klein geitje veel gepest door andere geitjes en heeft daar haar nukkige karakter aan overgehouden. Ze is niet bang, dus je kunt haar wel benaderen, maar o wee als je haar aan raakt; dan wil ze nog wel eens met haar horens draaien om te laten merken dat ze daar niet op zit te wachten. Op een afstandje is Lucy dus voor de rest wel een heel lieve geit; maar het is er een met karakter!
Fleur is de donkere geit van de twee. Zij vindt het meestal wel leuk als er kinderen bij haar komen kijken en laat vaak geduldig toe dat ze geaaid wordt. Het liefst ligt ze bovenop de picknicktafel (die overigens helemaal niet voor de dieren, maar voor de mensen bedoeld was, maar gelukkig is dat niet erg) en vanaf haar troon houdt ze graag een oogje in het zeil.

Mea, Belle en Lia
Mea is het lichtbruine schaap. Dit is de grootste “durfval” van de drie. Als je helemaal alleen bent, wil ze wel eens komen kijken en snuffelen om kennis te maken. Maar zijn er meerdere personen in de wei, behoudt ze liever wat afstand.
Belle is een van de donkere schaapjes, maar niet zo donker als Lia. Belle en Lia lijken niet alleen qua uiterlijk op elkaar, maar ook qua karakter. Ze lijken zoveel op elkaar, dat zelfs wij weleens moeite hebben om ze uit elkaar te houden! Het zijn heel lieve schaapjes. Maar zoals je misschien zult zien als je ze in hun mooie grote ogen kijkt; ze zijn wel bangig. Bekijk ze dus op een afstandje, zodat ze zich niet opgejaagd voelen.

Gezusters De Wit
Onze drie witte kippen zijn behoorlijk tam. Als je voorzichtig bent kun je ze vaak wel aaien. In de ochtend, als ze gevoerd worden, maken ze zich vaak van hun neus. Ze kakelen er dan op los! Ze vinden het vaak gezellig om bij Fien uit te hangen.

Willem de ezel

Wat heeft Willem op zijn knie?

Willem de ezel heeft helaas een zeldzame tumor op zijn knie.

Juist omdat het op zijn kniegewricht zit, is een operatie zeer moeilijk en risicovol. Daarbij is het een soort tumor die snel weer terug groeit.

maar gelukkig loopt Willem vrolijk rond en heeft geen pijn